Día del Arbol en Alcoi: Repoblación forestal POPULAR

Dia de l’Arbre 2014.

Jornada de repoblació forestal popular i de contacte amb la natura.

Lloc: Paratge Natural Municipal del Racó de Sant Bonaventura-Els Canalons.

Dia: diumenge, 2 de març.

Eixida: 9.00 hores.

Punt de trobada: Àrea de descans a l’inici de la Via Verda (C/ Montdúver – Batoi).

Cal dur calçat còmode, aigua i esmorzar.

Esperen la vostra assistència!!! 😀

Organitza: Ajuntament d’Alcoi

Col·laboren: Xarxa PANAMU, ACIF, Club d’Amics 27 Mhz – 30 Charly Alpha, Penya l’Olleta, Creu Roja Local.

FUENTE: Ajuntament d’Alcoi. 25/02/2014 www.alcoi.org

Repoblació popular, diumenge 2 de març.

Més de 300 planters forestals es plantaran enguany al Paratge natural Municipal del Racó Sant Bonaventura, on s’han realitzat diverses millores.

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi ha programat per al pròxim diumenge 2 de març una repoblació popular que tindrà lloc en el Paratge Natural Municipal del Racó Sant Bonaventura. Ací es plantaran més de 300 planters forestals de carrasca, llidoner, anouer, fleix, teix, auró i altres espècies autòctones.

Aquesta activitat, on col·laboren la Xarxa Panamu, els col·lectius Radio-Charly Alpha-27 Mgz i ACIF i la Penya l’Olleta de la Filà Domingo Miques, tindrà lloc a partir de les 9 hores del matí. L’eixida serà des de l’àrea de descans de la Via Verda ubicada al principi de la pròpia Via, en el carrer Montdúver del barri de Batoi, i es recorda als participants que és recomanable portar l’esmorzar, aigua per a la marxa i també un calcer còmode.

Segons el regidor de Medi Ambient Jordi Tormo, “aquesta activitat s’emmarca en el Dia Forestal Mundial i en el Dia de l’Arbre i té com a finalitats millorar la massa forestal del Paratge Natural Municipal del Racó Sant Bonaventura i promoure la conscienciació col·lectiva per a la defensa de les masses forestals i del medi natural”.

Segons Tormo de El nostre periòdic “enguany hem seleccionat aquest espai amb motiu de difondre els seus valors una vegada aprovat de forma definitiva el seu pla rector. El Racó Sant Bonaventura-Els Canalons és un espai protegit com a Paratge Natural Municipal que volem continuar millorant en el seu ús social i en els seus valors naturals”. En aquest sentit, és necessari destacar que durant el mes de novembre del passat any es van desfondar i llaurar els bancals de l’antic aparcament de cotxes, on es plantarà alfalç en el mes de març amb l’objecte de crear un espai de retenció del foc en el cas d’haver un incendi forestal a la zona. A més, durant les darreres setmanes s’ha reconstruït el mur de pedra seca del paratge amb l’objecte de millorar l’espai i evitar els lliscaments de terres en una zona que va patir un incendi ara fa dos anys. (…).»

Les aventures de Pau i Pebrella.

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi ha encetat l’edició d’un còmic, amb guió i dibuixos de Jordi Peidro, amb el títol de «Les aventures de Pau i Pebrella».
Aprofiten la celebració del Dia de l’Arbre el proper dia 2 de març per a dedicar-ne el primer número a «les repoblacions».
Esperen que us agrade.

Todos nuestros consejos y actividades en redes sociales

Todos nuestros consejos y actividades en las redes sociales

Facebook 

Youtube

Linkedin

Google +

¿Te ha parecido interesante? ¡Compártela!
Otras entradas que puedan interesarte
Te llamamos

ENVIAR
cargador
Abrir chat
1
Hola! ¿Cómo podemos ayudarte?
Escanea el código
Mejor en tu Casa
Hola! Bienvenido a Mejor en tu Casa.
¿Cómo podemos ayudarte?

Te responderemos lo antes posible