¡POR TU SALUD, MUÉVETE!

Actividad física.

A lo largo de su historia, el ser humano debe su supervivencia, entre otras cosas, a su capacidad de moverse, de mantener una actividad física que debe acoplarse a las necesidades de la edad, género y determinadas enfermedades.

Por ello, la Organización Mundial de la Salud creó un lema todavía vigente: “Por tu salud, muévete“.

La actividad física se considera un factor protector de la salud con una fuerte vocación de transversalidad, ya que nos la encontramos en los diferentes programas de promoción de la salud y prevención de la enfermedad. (Viure en Salut 79).

La práctica de la actividad física debe acompañar al ciclo vital de las personas y consolidarse como un hábito más del día a día, como alimentarse saludablemente, dormir el adecuado número de horas o cualquier otra acción que ayude al correcto funcionamiento del organismo.

Ahora que parece que comienza ya el buen tiempo y podemos salir a hacer más actividades al aire libre os dejamos aquí unas sugerencias de posibles actividades en Alcoy y alrededores para pasar un rato entretenido en familia haciendo deporte, que tan beneficioso es para nuestra salud;

 Programa de visitas guiadas: «LA VOLTA A LA MARIOLA; el patrimoni dels pobles«.

– SEGONA EDICIÓ DEL CICLE ’10 EXCURSIONS VOLTANT ALCOI I EL SEU PATRIMONI HISTÒRIC’.

S’han inclòs tres noves rutes a una iniciativa que va comptar amb vora un miler d’assistents el seu primer any.

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi ha organitzat per segon any consecutiu una nova edició d’excursions i rutes guiades per historiadors del Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA) i el Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo Moltó.

El programa ‘10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic’, enguany ha introduït tres noves rutes: les caves de neu del Carrascal de la Font Roja, el patrimoni industrial del naixement del riu d’Alcoi i els vestigis urbans de la Guerra Civil a Alcoi.

La primera de les activitats d’aquest cicle tindrà lloc el diumenge 16 de febrer, amb una excursió a les caves de neu del Parc Natural del Carrascal de la Font Roja, que serà guiada per Jordi Acosta Matarredona i Josep Maria Segura Martí.
L’excursió s’iniciarà a les 8.30 hores des de la Font Roja; l’organització posa a disposició dels interessats un autocar gratuït que eixirà d’Alcoi a les 8 hores, prèvia reserva al 965 53 71 44 (Museu Arqueològic, en horari de matí).

El cicle d’excursions permetrà conèixer els jaciments arqueològics i llocs històrics més emblemàtics d’Alcoi, com el Castellar, la Serreta, les excavacions del Salt i el castell de Barxell, entre altres. El regidor de Cultura Paco Agulló ha destacat que “davant l’èxit de participació i l’acollida que va tindre la primera edició d’aquest cicle d’excursions, hem volgut repetir l’experiència variant algunes de les rutes, de forma que els que van vindre l’any passat a totes les rutes tinguen noves excursions al seu abast.

L’any passat van ser vora un miler de persones les que van participar968 segons els comptes dels organitzadors, i esperem poder repetir aquestes xifres perquè tal com vam poder comprovar tots els assistents són unes rutes ben interessants que ens apropen al nostre patrimoni, i per tant contribueixen a que prenguem consciència de la importància de la seua preservació”. Cal recordar que totes les excursions són gratuïtes.

FUENTE: 18/02/2014  AJUNTAMENT D’ALCOI www. alcoi.org. CUIDATE COM.VALENCIANA www.cuidatecv.es. Museu Arqueològic Camil Visedo Moltó.

Todos nuestros consejos y actividades en redes sociales

Todos nuestros consejos y actividades en las redes sociales

Facebook 

Youtube

Linkedin

Google +

¿Te ha parecido interesante? ¡Compártela!
Otras entradas que puedan interesarte
Te llamamos

ENVIAR
cargador
Abrir chat
1
Hola! ¿Cómo podemos ayudarte?
Escanea el código
Mejor en tu Casa
Hola! Bienvenido a Mejor en tu Casa.
¿Cómo podemos ayudarte?

Te responderemos lo antes posible